Dezerty

Ovesné koláčky

s ovocem

  • 200g ovesných vloček
  • 200g špaldové celozrnné mouky
  • 100g hery
  • 100g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 100g tekutého sladu
  • čersvé nebo mražené ovoce

Vše smíchejte dohromady, pokud je směs moc hustá, přidejte mléko (nebo obilný nápoj). Tvarujte koláčky s malým důlkem uprostřed do kterého dejte ovoce či zavařeninu dle chuti. Já použil černý a červený rybíz, který už není třeba sladit. Koláčky tvarovala i Sárka a moc ji to bavilo Pečte na 180-200 stupňů cca 15 minut dozlatova.

Domácí zmrzlina

jogurtová s ovocem


Potřebujete jen mixér, kvalitní jogurt - musí být hustý (já používám selský od Hollandie nebo řecký), mražené ovoce, mátu a med.


Do mixéru vložte zmrzlé ovoce, stejné množství jogurtu, pár lístků máty a lžíci medu (nebo víc dle chuti).


Rozmixujte a je hotovo, stačí jen nazdobit do pohárků.


Já zdobil mátou a karobovou polevou (rozpuštěné máslo s karobovým práškem). Můžete však použít třeba šlehačku a čerstvé ovoce.